Foliewikkelaar

Foliewikkelaar

Om het transport van pallets veilig en efficiënt te laten verlopen, is het zaak om uw producten goed te beschermen. Dat kan door middel van een foliewikkelaar, wat ook wel een palletwikkelaar wordt genoemd. Doordat de pallet wordt gewikkeld, zorgt u ervoor dat de goeden op hun plek blijven staan en niet kunnen schuiven. Dat voorkomt schade.

Het wikkelen van goederen kan ook handmatig, maar daaraan kleven risico’s. Een medewerker die pallets handmatig wikkelt is namelijk nooit in staat om iedere batch op dezelfde manier te verpakken. De kans op fouten is groter en daarmee dus ook de kans op schade. Een automatische foliewikkelaar zorgt daarentegen voor een strak, uniform verpakkingsresultaat. Ook zorgt het voor een professionele uitstraling.

Opties voor professionele foliewikkelaar

Foliewikkelaars zijn er in vele soorten en maten, afhankelijk van uw eisen. Tripal ontwerpt de machine daarom op maat, zodat we zeker weten dat uw producten maximale bescherming genieten. Naast de afwijkende maatvoering, kunt u er ook voor kiezen om een uitvoering in hoogwaardig RVS of verzinkt staal te laten installeren. Ook is het mogelijk om een aandrukplaat of een sealunit toe te voegen.

Werkt u met producten die koste wat kost stofvrij moeten blijven? Dan is een topveloplegger aan te bevelen. Deze zorgt er namelijk voor dat de goederen stofvrij worden verpakt. Binnen de foodindustrie wordt hier bijvoorbeeld veel gebruik van gemaakt. Een slimme foliewikkelaar van Tripal beschikt tevens over de optie om pallets automatisch af te handelen. U en uw personeel hebben daar dus geen omkijken meer naar.

Een palletwikkelaar op maat

Het aanschaffen van een (nieuwe) foliewikkelaar of palletwikkelaar is niet iets waarbij u over één nacht ijs moet gaan. Bij Tripal begrijpen we dat. Om het apparaat maximaal te benutten, is maatwerk dan ook de beste oplossing. Daarom ontwerpen en bouwen we de foliewikkelaar altijd in nauwe samenspraak met u. Ieder bedrijf is immers anders en dat vergt keer op keer een andere aanpak.

Zo houden we bij de plaatsing van de wikkelaar rekening met de beschikbare ruimte binnen uw fabriek of magazijn. Omdat de besturing in het begin even wennen kan zijn, zorgen we er tevens voor dat u en/of uw personeel overweg kan met de palletwikkelaar. De besturing geschiedt via een operator panel en is, na onze duidelijke uitleg, goed door iedereen op de werkvloer uit te voeren.

Voordeel ten opzichte van hand foliewikkelaar

Naast een professionele en uniforme uitstraling, is een automatische foliewikkelaar tevens een stuk veiliger voor uw werknemers. Het handmatig verpakken van pallets is een inspannende klus en kan leiden tot letsel. Daarnaast kunnen, als eerder gememoreerd, fouten optreden. Zeker wanneer uw personeel vermoeid is na een lange week hetzelfde werk te hebben gedaan.

Een hand foliewikkelaar biedt misschien uitkomst bij kleine klussen – die niet al te vaak voorkomen -, maar bij meer productie en veel verpakkingswerk is het gebruik ervan af te raden. Werkt u nu nog met een handbestuurder wikkelaar, maar bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden van een geavanceerde, state-of-the-art palletwikkelaar? Neem dan contact op: 053 572 55 40 of info@tripal.nl.

Bel mij terug