Palletizing

Palletizing

Het verhogen van de efficiëntie van het productieproces is een goede en logische manier om het bedrijfsresultaat te verbeteren. Dat kan bijvoorbeeld door middel van palletizing, ofwel palletiseren. Producten worden volledig automatisch, met behulp van robots, op pallets geplaatst of gewikkeld. Het kan gaan om dozen, emmers, kratten, krimfolieverpakkingen en ga zo maar door.

Tripal levert complete installatie voor palletizing. Onze winstgevende palletiseerinstallaties – met of zonder geïntegreerde wikkelmachine – zijn geschikt voor lage én hoge dooscapaciteiten. Voor iedere specifieke situatie ontwikkelen wij een oplossing op maat. Dat doen wij (deels) bij u in-house, zodat we zeker weten dat de oplossing volledig aansluit bij uw bedrijfsspecifieke eisen en behoeftes.

Hoe gaat palletizing op maat in zijn werk?

Al onze oplossingen op het gebied van palletizing worden turn key geleverd. Dat wil zeggen dat er, wanneer de installatie gereed is, in principe niets meer aan hoeft te worden gedaan. De machines/robots zijn dus meteen klaar voor gebruik. De integratie en montage wordt gedaan door onze eigen monteurs, die er zorg voor dragen dat elke installatie onderhoudsvriendelijk en toegankelijk is.

Bij het bedenken en uiteindelijk installeren van de installaties denken we graag out of the box. Zo komen we tot slimme en eenvoudige palletizing oplossingen, die perfect aansluiten op uw bedrijfsproces. Nadat de installatie gereed is, zijn we echter nog niet klaar. We blijven alert en bieden een service- en onderhoudsplan, zodat de continuïteit kan worden gewaarborgd. U hoeft zich daar dus niet om te bekommeren.

Palletizing met palletwikkelaar

Bij de installatie van een robot/machine voor (de)palletizing, kunt u kiezen voor een geïntegreerde wikkelmachine. Omdat het transporteren van pallets veilig en efficiënt moet gebeuren, biedt dat tal van voordelen. Het inwikkelen van de pallets biedt namelijk de zekerheid dat goederen op de pallet blijven staan en niet verschuiven. Hiermee kan veel schade aan uw producten worden voorkomen.

Tripal biedt diverse volautomatische wikkelmachinesystemen voor pallets. Ook hierbij is maatwerk het sleutelwoord. De wikkelsystemen voor palletizing wordt in nauwe samenspraak met u ontworpen en gebouwd. Dat spreekt wat ons betreft voor zich: uw situatie en eisen zijn immers anders dan die van een concurrent. Uiteraard houden we bij de plaatsing van de wikkelaar ook altijd rekening met de beschikbare ruimte in uw magazijn of fabriek.

Totaaloplossingen voor palletizing en productieautomatisering

Tripal levert kan bogen op jarenlange ervaring op het gebied van modulaire systemen voor productieautomatisering, waaronder palletizing en depalletizing. Daarvoor maken we gebruik van robottechnologie, bijvoorbeeld van Fanuc robotics, en beheersen en bouwen we alle facetten van transportsystemen. Dat kunnen we in eigen huis doen, maar ook bij u op locatie.

Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen op het gebied van automatisering door middel van slimme automatiseringsoplossingen? Stuur dan een mail naar info@tripal.nl, of bel: 053 572 55 40.

Bel mij terug