Rollenbaan

Rollenbaan

Een rollenbaan is het ideale transportmiddel voor pallets en goederen in een productiehal of magazijn. Niet alleen zorgt het ervoor dat de transport van pallets, dozen of goederen snel en efficiënt verloopt bínnen fabriekshallen, maar ook van magazijn naar magazijn. U heeft er verder geen omkijken meer naar, want een rollenbaan zorgt ervoor dat het transport probleemloos verloopt.

Investeren in een kwalitatief hoogwaardige rollenbaan is dan ook een verstandige keuze voor de lange termijn. Voor de ontwikkeling en assemblage worden louter en alleen duurzame en stevige materialen gebruikt. Hierdoor gaat de rollenbaan gegarandeerd lange tijd mee. Tripal bouwt voor u een rollenbaan op maat, die precies past bij uw wensen en de eisen die binnen uw bedrijf worden gesteld.

Een op maat gemaakte rollenbaan

Ieder bedrijf is anders, werkt met andere producten en hanteert een andere aanpak. Het werken en installeren van één, standaard rollenbaan is voor ons dan ook geen optie – maatwerk is een vereiste. Tripal werkt daarom alleen met oplossingen op maat, zodat u het maximale potentieel kan worden benut. Om daarin te voorzien, ontwerpen en bouwen wij alle rollenbanen zelf, bij u in-house.

Dat wil dus zeggen dat we bij u langskomen om de baan op locatie te ontwerpen en te bouwen. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat de baan past binnen uw productiehal of magazijn, en wordt tevens de efficiëntie van het productieproces verbeterd. Er wordt immers een continue goederenstroom gerealiseerd. Dat scheelt uiteindelijk fors in de kosten.

Aangedreven en niet aangedreven rollenbanen

Afhankelijk van uw bedrijfsspecifieke situatie en eisen, kunt u kiezen voor verschillende soorten rollenbanen. Moet u bijvoorbeeld pallets, dozen en bakken over niet al te grote afstand transporteren en bufferen, dan kunt u kiezen voor een niet aangedreven rollenbaan. Medewerkerkers hoeven zo iets minder ver te lopen en minder te tillen.

Om grotere afstanden te overbruggen, wordt vaak gekozen voor een aangedreven rollenbaan. Bijvoorbeeld in het pickproces om de orders naar een volgende pickzone te vervoeren, of direct naar de inpakafdeling. De aangedreven variant kan ook worden gebruikt als sorteerbaan, zodat orders naar de juiste rollenbaan per vervoerder kunnen worden getransporteerd. Dat scheelt in personeel en er zullen minder fouten worden gemaakt.

Kies voor de rollenbaan specialist

Bent u voor uw bedrijf op zoek naar een op maat ontworpen en gebouwd transportmiddel, aangedreven of niet aangedreven? Dan bent u bij Tripal aan het juiste adres. Wij leveren al jaren complete en modulaire systemen op het gebied van productieautomatisering. Al onze oplossingen kunnen tegen een kleine meerprijs ook in RVS worden uitgevoerd.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op of vraag alvast extra informatie aan. U kunt uiteraard ook altijd even bellen (053 572 55 40) of mailen: info@tripal.nl.

Bel mij terug